HomeBordurenKlokkenEsperantoDeDagVan


Home
Borduren
Klokken
Esperanto
DeDagVan

     
Op deze website staat iedere dag waar er in de wereld speciaal aandacht aan wordt geschonken.
Voor opmerkingen of voor nieuwe feestdagen, email naar An Olijslagers

Vandaag is het:
zondag 19 augustus 2018
19 Aug Dag van de Romantische Muziek
Organisatie: Rotterdam
Waar: Nederland
Aantal dagen: 1 dag
Wanneer: Tweede zondag van Augustus
Geschiedenis: De Dag van de Romantische Muziek is een gratis openluchtfestival in Rotterdam, gericht op klassieke muziek. De Dag wordt al 23 jaar volgens beproefd recept georganiseerd en is inmiddels uitgegroeid tot een evenement met landelijke allure. Aanvankelijk was het doel om Rotterdammers kennis te laten maken met romantische klassieke muziek.
Website: http://www.dagvanderomantischemuziek.nl/nl/
18 Aug Hartjesdagen
Organisatie: -
Waar: Nederland
Aantal dagen: Weekend (3 dagen)
Wanneer: Derde weekend van augustus
Geschiedenis: De Hartjesdagen op de Zeedijk (derde weekend van augustus) zetten de eeuwenoude traditie van Hartjesdag voort. Hartjesdag was een feestdag die op de derde maandag in augustus in Haarlem en Bloemendaal werd gehouden, en in delen van Amsterdam, met name rond het Haarlemmerplein, in de Jordaan, en in de Dapperbuurt. Tegenwoordig zijn de Hartjesdagen in het weekend ervoor (beginnend op vrijdagavond met een feest georganiseerd door de horeca) in de Amsterdamse binnenstad (omgeving van de Zeedijk). Vooral door de homoseksuelen van Amsterdam wordt het uitbundig gevierd met verkleedpartijen, waarbij de meest origineel verklede man en meest origineel verklede vrouw worden gekozen.
Website: -
19 Aug International dag van de fotografie
Organisatie: -
Waar: Wereld
Aantal dagen: 1 dag
Wanneer: 08-19
Geschiedenis: Jaarlijks op 19 augustus is het Internationale Dag van de Fotografie. Er wordt stilgestaan bij de -positieve- invloed die fotos en fotografen hebben op onze samenleving. De datum van 19 augustus is met een reden gekozen: dit was namelijk de dag dat in 1839 de daguerreotypie door de Franse overheid werd vrijgegeven en door iedereen in de wereld gebruikt kon worden.
Website: https://worldphotoday.com/
000webhost logo

voor het laatst bijgewerkt op 12-05-2017