HomeBordurenKlokkenEsperantoDeDagVan


Home
Borduren
Klokken
Esperanto
DeDagVan

     
Op deze website staat iedere dag waar er in de wereld speciaal aandacht aan wordt geschonken.
Voor opmerkingen of voor nieuwe feestdagen, email naar An Olijslagers

Vandaag is het:
zondag 28 mei 2023
28 mei 2023: Internationale Dag van de Hamburger
Organisatie: -
Waar: Wereld
Aantal dagen: 1 dag
Wanneer: 05-28
Geschiedenis: Wereld Hamburgerdag heeft niet echt een oorsprong. De Dag bestaat bij de gratie van sociale media zoals Facebook, waar u 28 mei kunt delen welke burger u naar binnen werkt. Hopelijk wordt het een beetje lekker weer, want er is natuurlijk maar een ding dat de hamburger nog beter maakt: de barbecue!
Website: https://www.facebook.com/internationalhamburgerday
28 mei 2023: Internationale Dag van de Vrouwelijke Hygiene
Organisatie: -
Waar: Wereld
Aantal dagen: 1 dag
Wanneer: 05-28
Geschiedenis: Er heerst nog steeds een groot taboe op menstruatie. Zeker in wat minder progressieve landen is de lichaamsfunctie iets waar vrouwen niet over (mogen) praten, en dat leidt tot een significant slechtere gezondheid. Meisjes krijgen bijvoorbeeld geen voorlichting en gebruiken daarom verkeerd maandverband om gaan zelf op zoek naar alternatieven. Tijdens de Internationale Dag van de Vrouwelijke Hygiene staan we stil bij deze probleem.
Website: http://menstrualhygieneday.org/
28 mei 2023: Internationale Masturbatie dag
Organisatie: -
Waar: Wereld
Aantal dagen: 1 dag
Wanneer: 05-28
Geschiedenis: International Masturbation Day is een dag die veel aandacht trekt. Of dat terecht is kun je pas beoordelen als je weet waarom deze dag in 1995 het licht zag. De Amerikaanse seksshop Good Vibrations riep op 7 mei 1995 de International Masturbation Day uit ter ere van de in 1994 ontslagen surgeon-general Joycelyn Elders. Zij werd ontslagen omdat zij suggereerde dat op scholen masturbatie moest worden gepromoot als alternatief voor andere riskantere vormen van seksuele activiteiten. De boodschap die hieraan gekoppeld kan worden is dat masturberen zo iets onnatuurlijks is dat je er vooral niet over mag spreken laat staan aanmoedigen. Terwijl niets zo natuurlijks is als masturberen, en dat mag gezegd worden!
Website: https://en.wikipedia.org/wiki/National_Masturbation_Day

Morgen vieren we de dag van:
Internationale Dag van het Bedplassen
Internationale Dag van de VN-Vredesmacht

voor het laatst bijgewerkt op 29-3-2022