HomeBordurenKlokkenEsperantoDeDagVan


Home
Borduren
Klokken
Esperanto
DeDagVan

     
Op deze website staat iedere dag waar er in de wereld speciaal aandacht aan wordt geschonken.
Voor opmerkingen of voor nieuwe feestdagen, email naar An Olijslagers

Vandaag is het:
zaterdag 18 mei 2024
18 mei 2024: Luilak
Organisatie: -
Waar: Nederland
Aantal dagen: 1 dag
Wanneer: Zaterdag voor Pinksteren
Geschiedenis: Luilak is een niet-christelijk feest dat meestal wordt gevierd op de zaterdag voor Pinksteren. Het is een feest waarbij langslapers en te laat komers worden bespot. Luilak wordt vooral door jongeren gevierd. Ze staan zeer vroeg op en proberen iedereen wakker te maken door aan te bellen en lawaai te maken. Daardoor kan er zeer vroeg in de morgen opeens oorverdovende herrie op straat klinken. Groepen schreeuwende jongeren scheuren op fiets en brommer door de wijk, een lang touw achter hun voertuig aan slepend met potten, pannen, blikken en andere dingen die lawaai maken.
Website: -
18 mei 2024: Wereld Whiskydag
Organisatie: -
Waar: Wereld
Aantal dagen: 1 dag
Wanneer: Derde Zaterdag van Mei
Geschiedenis: Als je een zware, stressvolle baan hebt, heb je soms een goede borrel nodig. Na een tijdje voldoet een biertje of twee niet meer, en grijp je dan naar de fles. Dan wordt whisky een goede oplossing. En dan zijn er natuurlijk ook nog de mensen die gewoon van de volle, warme smaak houden en er werkelijk van kunnen genieten. Zo ook ene Michael Jackson - niet te verwarren met de zanger. Jackson was een van de beroemdste whiskyrecensenten ter wereld. Hij overleed in 2007 aan Parkinson, en ter ere van zijn geboortedag in 1947 vieren we nu ieder jaar Wereld Whiskydag.
Website: https://www.worldwhiskyday.com/
18 mei 2024: Wereld Plantendag
Organisatie: -
Waar: Wereld
Aantal dagen: 1 dag
Wanneer: 05-18
Geschiedenis: Sommige mensen hebben een fascinatie voor planten. En die mogen op 18 mei hun lol op, want dan is het Wereld Plantendag ofwel Fascination of Plants Day. Elk jaar op 18 mei gevierd.
Website: -

Morgen vieren we de dag van:
Pinksteren
Internationale Dag van de Ziekte van Crohn
Internationale Dag van de Huisarts

voor het laatst bijgewerkt op 14-2-2024